Bebishäng på en söndag.

Denna söndag till ära hade vi lilla prinsessan Lykke på besök. Även Lykkes föräldrar, min kusin och hennes sambo, men av någon reason hamnade inte så mycket fokus på dem..?!? Sniffades en massa bebisdoft, åt thaimat, pratade thailändska fängelse och fikade på polkagris-chokladbollar. Det ni! Helt okej för att vara en söndag. Fashinerande hur mycket lilla Lykke växt till sig på de knappt två veckor som gått sen jag såg henne sist.
 

Fredagsmys med Mr. Pete



23 November 2012

Fredag idag. Man bara yippee ki yay. Fast nä, ska jobba imorgon. Så sy-ynd för mig. Planerade att gotta ner mig i sängen med lite serier fast nähä, både Grey's och TVD har uppehåll denna veckan (?!?!) Men det är lugna puckar, ska spendera kvällen med Mr. Pete himself. Pizza framför tvn och en thriller. Angry wife och lilla vickevire är ute på varsitt äventyr så vi får hålla ställningen här hemma. Ska nog gå vägen.
 
Saknar mina mountgräsare en massa ;__; Blir grön av avund när jag ser deras Stockholms updates överallt. Även om jag kom hem därifrån i måndags så hade det varit super mysigt att spendera helgen med dem i huvudstaden, senaste vi gjorde det var ju 2009. Kollat på SHM, käkat ute och... Oh. Hade ändå inte passat min ekonomi för fem öre. Har nämligen gått i personlig konkurs. Lyckades ta mig genom hela stan idag efter jobbet utan att köpa en pinal, dock hade jag Johanna som bodyguard och plånboksbärare. Tillät mig endast att byta en mössa och sen köpa julmust på ICA innan jag skulle åka hem. Så kul är mitt liv just nu. Men den som spar den har.. Eller vad det nu är man säger.

Passade bra med en bild på oss Mountgräsare från när vi var i Köpenhamn i början av månaden. Dock återfinns Towelicious bakom kameran.

En måndag i Stockholm.

Tänkte att ni alla var överdrivet intresserade av att se hur jag spenderade den sista dagen av min traintrip. Synd om er ifall ni inte var det, för nu får ni se det ändå. Stockholm var destinationen och Tess min medbrottsling. Vi orienterade oss hela vägen till Täby för första gången, fast i för sig, har man klarat av Bangkok så Täby just a piece of cake. Där fick jag gå crazy inne på Sephora och var glad så det räcker ända tills nästa år.
Tog ett välförtjänt lunchbreak på bästaste Jensen's Bøfhus, deras lunchbiff för 49kr förtjänas verkligen att hyllas.
Efter ytterligare lite shopping och promenad satte vi oss med varsin Chai på Barista för att slå ihjäl den sista tiden innan mitt tåg skulle tuffa hem. Det var en fin dag i en fin huvudstad helt enkelt. På återseende Stockholm, får väl att försöka klämma in en 2013-visit, eller kanske t.o.m två :}

Gettho music makes me crazy w. KevJumba

 Blev full i skratt när jag såg videon, känner igen mig själv på pricken haha!

Vanilla gold star

Föll pladask för denna fantastiska dusch kräms intensiva och ljuvliga vanlij doft. H&M 39kr ¬
 

Uttalande från ett seriefreak #1

Lite funderingar angående senaste veckans episoder av några av de serier jag så fanatiskt följer. LÄS INTE OM NI ÄR LIKA REDDA FÖR SPOILERS SOM NATHA. Ofta jag stavade rädda med E. Ibland är jag för fantastisk för mitt eget bästa.

 

♥ {The Vampire Diaries} Avsnittets självmordsbelägenhet smittade av sig ganska ordentligt kan jag lova. You vampire slut, du borde stannat där på bron och brunnit upp under solens strålar. How could you? Jag menar, hur logiskt är det att man väljer bort någon som gjort allt, bokstavligen ALLT för en, och istället väljer någon som mördat ens lillebror (som visserligen överlevde för han hade en överlevnadsring, men ändå!!) och tar fram ens värsta sidor. Nää precis. Men juste, skyll du på att du är en vampyr, buhu så synd om dig, buhu.

 

♥ {Hart of Dixie} Jag har egentligen inga synpunkter alls på Hart of Dixie, as always blir jag endast lite löjligt glad av denna feel good serie även om det känns som om de stått och trampat på samma plats den senaste tiden. Men som den Zade shipper jag är kan jag ju inte annat än total älska vad den senaste episoden mynnade ut i. Romantik, ack, denna vackra romantik!

 

♥ {Homeland} Quinn kommer bara närmare och närmare att bli ett "ta mig här och nu" objekt för varje avsnitt som går. Och lite ass-flashing gör ju inte direkt saken värre heller. Finns dock inget värre än Brodys alla frispel då han skriker för fulla muggar "detta är inte rätt, det är inte snällt, buhu buhu". Skakar på huvudet för mig själv bara av endaste tanken på det. Det kanske du skulle ta och tänk på innan du gick och blev terrorist lille vän? Du vet väll vad dem säger, karma is a bitch!

 

♥ {Gossip Girl} Oavsett hur mycket jag älskar GG så håller denna säsong inte måttet. I fem episoder har jag bara suttit och slått mig själv i pannan och suckat med franskbrytning. Det har inte varit roligt alls kan jag lova. Men den senaste episoden blev faktiskt helt okej. Om man då bortser från Humpfreaks stegring med vespan och existensen av Ivy Dickens. Queen B fick äntligen en verklighetscheck levererad och Mr. Bass tog fötterna framför limon. Kanske finns det ännu hopp för de fem fyra sista GG avsnitten någonsin.. Snyft.

 

Avrundar denna kritiska sammanfattning utan källor med en screenshot från en Hart of Dixie scen som garanterat kommer att gå till historien.

Let thre mind games begin.

I söndags visades det 100e avsnittet av The Mentalist på TV3.
Positivt överraskad över hur de hade gjort hela avsnittet till en flashback, ända tillbaka tills första gången Jane och Lisbon möttes. Blev dock lite chockad över att det redan hunnit gå hundra avsnitt, känns som om jag missat allt för många av dem. Blir väll ett projekt att ta itu med när jag har den tid som behövs för att beta av fem säsonger av The Mentalist. Lär väll bli i nästa liv eller så? Men sevärd är den, utan den minsta tvekan.

21 November 2012

Hallihallå. Här har ni mig, en saftig liten tjej som heter mango (?!) Har placerat mig i vardagsrummet eftersom hela min familj sitter som på nålar med blicken klistrade på veckans Grey's avsnitt. Har egentligen redan sett avsnittet men kände mig lite utfryst från familjegemenskapen så beslutade mig för att se det ännu en gång. Kan vara lite provocerande och cool och kläcka ur mig saker som "Jag vet vad som händer" och "Jag vet svaret på det där" varje gång de spekulerar i vilka spännande saker som kommer att ske i avsnittet.

Drabbats av en höst nedstämdhet. Spenderat mesta delen av de två senaste dagarna i sängen och inte kunnat tänka ordentliga tankar. Skyller på vädret. Känner mig oinspirerad och det mesta känns meningslöst. Uppskattar inte ens serier eller Quizkampen längre, då är det illa. Men beslutade mig för att sluta upp med en massa självömkan och tog den första duschen sedan jag kom hem från min traintrip hehe fresh. Bytt sängkläder, tvättat och sjungit Pokemon låten. Diskuterat livet med Ploysan och ätit pad thai. Känner mig bättre nu! Puss och kramkalas xoxo

Every moment has led to this.

Och hur var sista Twilight filmen? Jag är fortfarande för känslomässigt berörd för att kunna skriva något, så det får vänta tills jag kmr hem. 


17 November 2012

Idag gick tåget vidare. Hejdå Gtown och Hola Huvudstaden. Sen eftermiddag rullande och min rosa väska in i Salem där vi nu ska hänga ett tag innan vi återvänder söder ut. Kärt återseende, inte varit här på snart 1,5 år. Blev veckans andra tacos måltid och sen den perfekta kombinationen av godis och zombiefilm. Dock en tidig sänggång då Tess ska upp och jobba i gryningen medan jag åker till Tumba betongen för att fixa mina naglar och bjuda Natha på lunch, låter inte helt fel va? Om 45 timmar är jag hemma igen. Tiden går verkligen fort när man har roligt.

I'll be back for you my love.

Vill sända iväg en massa kärlek och tacksamhet till min fina kusin för några underbart mysiga dagar i Gtown metropol

I fredags ansåg vi oss kulturella och gick på museum.

Fängelsemuseet i Gävle.

Bio time

Nu smäller det - hur peppad som helst - Twilight breaking dawn part 2.
 

Gävle treats me well!


Rihanna - Diamonds

 

16 November 2012

Igår kväll blev det tacos och de två sista twilightfilmerna. Nu ligger vi i fas, ikväll smäller det ordentligt på Gävles lilla bio. Men innan dess ska vi faktiskt gå på fängelsemuseet här i Gtown (be proud dad!). Nu ligger jag i sängen medan Johanna lagar scones nomnomnom hejdå!

Every leaf speaks bliss to me, fluttering from the autumn tree.

En solig torsdags eftermiddag i Gävle med favorit kusinen.

Swedish House Mafia - Don't You Worry Child

Fruktansvärt bra låt jag missbrukat de senaste dagarna. Får rysningar längst med ryggraden varje gång jag hör introt, så bra är den!

15 November 2012

Gtown levererar. Mös hela kvällen med de två första Twilight filmerna (peppar inför sistingen imorgon kväll!!) Johanna bakade super kladdiga muffins åt oss och vi battlade på Quizkampen bredvid varandra i sängen. Kan inte minnas när vi senast hade tid att bara hänga, snacka och mysa tillsammans utan några andra måsten. Eftersom värden är i skolan nu på förmiddagen, har jag städat lite, ätit frukost och pratat med ploysan i telefon. Tänkte tvinga med Johanna ut i Gävle kylan så jag kan knäppa lite bilder och kika på gamla byggnader (vet inte varför jag har för mig att det finns massa gamla hus i gävle?!) och ikväll ska vi laga tacos och avverka nummer tre och fyra av twilight filmerna. Sen är vi redo för fredag!!

Live sändning från SJ's snabbtåg vagn fem

Hej hopp kul på tåget not! Hunnit äta min mumsiga subway matsäck, sett senaste avsnitten Hart of Dixie och Gossip Girl, och pratat en massa i telefon. Passerade precis Norrköping så närmar mig huvudstaden sakta men säkert. Finns inte så mycket mer att rapportera från tåget, tänkte gå på upptäcktsfärd nu och se om jag hittar en potentiell toalett. Over and out!


14 november 2012

Då var jag och min rosa väska äntligen på väg. Denna gången ska vi ut på train-trip där första stoppet är Gävle metropol. Vi har hängt ihop ganska länge jag och min rosa väska. Rullat fram över Paris kullerstensgator, fläng runt i staterna och hängt i Stockholm tillsammans x antal gånger. Men nu är det Gävle som står på schemat, räknar med att landa in där strax efter sju ikväll. Stay tuned!
(Höll dock på att missa bussen till stationen, först efter att en liten skolpojke med alldeles för stor skolväska stirrat konstigt på mig insåg jag att bussen inte körde förbi min hållplats denna tid på dygnet! Jag och rosa väskan fick rulla genom hela betongen, men nu är vi äntligen på väg. Tack okända skolpojke!)


When the skyfalls..

Fyra bilder från eventet jag och mamma var på igår. Sammanfattningsvis var det en relativt seg föreläsning (har dock varit med om mycket värre sen man gick i skolan), oväntat god mat och en av de bästa Bond filmerna ever. Daniel Craig levererade otroligt bra och trotts sina 44år var han hetare än någonsin. Bevittnade även en godisstöld, så det var lugnt sagt en händelserik kväll. Mer gratisbio tack! ;)

Mudcake with whip cream

Efter jag varit på sjukhuset igår mötte jag upp J i stan. Fixade allt inför resan och avslutade det hela med en EH fika!

Ett litet underverk ♥

Jag tror bilderna i detta fall säger mer än tusen ord. Välkommen till familjen lilla prinsessan!
 

13 November 2012

Godmorgon världen! Måste kila direkt. Fullt ös idag. Hejdå!

• Käka lite lunch.
• Åka till sjukhuset för att träffa min lilla kusindotter för första gången.
• Dra till jobbet för att lämna min lönelapp och sen handla lite i stan.
• Hämta ut biljetterna eftersom jag åker imorgon.
• Tillbaka till betongen för att städa och packa.
• Gå på ett event som efter föreläsningen visar nya James Bond filmen Sky Fall.
 

Lite måndagslyx är aldrig fel

Fixade lite goda milkshakes och vindruvor som vi mumsade på framför Homeland. Nu ska jag krypa ner i sängen & se filmen The Watch.

Homeland - It hits home

Måndagskväll innebär Homeland klockan 22.00 på Svt1. En av de få serier jag följer på tv, men varje måndagskväll sitter hela familjen bänkade framför tvn. Amerikansk serie när den är som bäst. Fullspäckad av CIA, terrorister och action där man aldrig riktigt vet vad som är rätt och fel.
 

I'm coming home, tell the world that I'm coming home

Idag är det exakt en månad tills jag korsar jorden och dimper ner i min andra hemstad ~ Bangkok. Känns fortfarande väldigt overkligt att vi ska åka, lite bra för att vara sant helt enkelt. Även om det nu snart är tre månader sedan vi väldigt hastigt och lustigt beslutade oss för att köpa biljetterna har jag inte hunnit inse att det är sant. Jag får väldigt ofta frågan om jag saknar mitt liv i Bangkok, om jag vill flytta tillbaka. Nu när jag fått 8 månaders distans så inser jag att flytta till Bangkok var det bästa jag gjort i mitt liv hittills. Så mycket jag växte i den staden och så mycket jag lärde känna mig själv är helt ovärderligt. Jag kan fortfarande bli sjukt nöjd och småle för mig själv när jag inser att jag verkligen klarade det, verkligen följde drömmen jag hade sen barnsben och bosatte mig i Thailand. Men jag vill inte flytta tillbaka, inte som jag känner nu iallafall. Bangkok kommer alltid att vara hemma för mig, men just nu finns det så mycket mer jag vill uppleva, så många fler platser jag vill besöka. Så det är underbart att få komma "hem" nu för några veckor. Strosa runt i mina gamla kvarter i Ari, äta Khao Soi i Lad Prao, shoppa på marknaden utanför Victory Monument och äta fredagsmiddag på BAR•B•Q Plaza. Åhhh vad jag ser framemot det. 30 dagar kvar  ♥

You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one

Älskar mina nya örngott, perfekt för kudde nummer två då det oftast bara ingår ett örngott till ett påslakan. Lagerhaus 59 kr / st ¬

Världens bästa pappa ♥

12.11.11 ♥ Igår var en väldigt speciell dag. Inte nog med att mitt tredje lilla kusinbarn kom till världen så var det även farsdag. Jag är mycket väl medveten om vilken klyscha det är att skriva "jag har världens bästa pappa", men jag måste ändå skriva det, för det är precis så jag känner. Han är den bästa, för mig. Det finns ingenting jag skulle kunna önska av en pappa som jag redan inte fått av honom. Han har funnits där för mig i vått och torrt, stöttat mig när jag behövt det, gett mig en spark i röven när jag suttit fast. Det är till honom jag kommer med alla tankar, idéer och visioner som snurrar i mitt huvud, tålmodigt lyssnar han, hjälper mig och får mig att nå dit jag vill. Min pappa har format mig och utan honom skulle jag inte vara den jag är idag. Jag vet hur sällsynt det är i vår värld att ha världens bästa pappa. Jag vet också hur lyckligt lottad jag är som faktiskt fått uppleva hur det känns att vara ovillkorligt älskad och känna sig trygg dygnet runt. Det har jag mina föräldrar att tacka för och eftersom det trotts allt var farsdag igår, så vill jag tacka dig pappa lite extra mycket, tack för att du är världens bästa pappa för mig!

And it turns out - you can't save people from themself.

Länge sen jag var så här otaggad på att lördagsjobba, borde ju vara relativt van efter snart åtta månader.. Men efter morgondagen är jag faktiskt torgledig i nääästan två veckor, så borde inte klaga. Har egentligen lust att kika på senaste VD avsnittet som ligger och skriker på mig från datorn, men ska upp och jobba om 6 timmar. Återstår att se om förnuftet vinner över lusten?
Var för övrigt ute på en kvällstur downtown för en snabb dejt med min kompis som precis slutat jobba. Tydligen hade någon två gator längre ner fest och tydligen innebär det att det är fritt fram att använda den lilla gräsplätten 20 meter ifrån mitt hus som offentlig toalett!? Tre killar stod glatt på rad när jag cyklade förbi. Fräscht. Nej, nu ska jag sluta skriva onödiga blogginlägg och försöka sova trotts denna avsaknad av trötthet. Ska iallafall leka med Towe imorgon kväll och ha hemmabio i hennes säng så det ska bli trevligt. Over and out. Dream Grey xxx


Nagelfix och skräckfilm

Sitter och tuggar denna gamla skiva jag hittade i pappas arbetsrum. Rockar loss till en hel drös med danska låtar som kantat min uppväxt samtidigt som jag fixar det sista på mina USA inspererade naglar. Kompleterade med ett vitt nagelack och en pensel, så får vi ser hur det går hihi! Sen ska jag ha skräckkväll, senaste episoden av American horror story och skräckfilmen Chernobyl diaries. Jobbar 08.00 - 14.30 imorgon :]

8 Noveme

Spenderade dagen på Emporia med min BFF ♥ Vandrade runt och pratade stockholmska, lunchade på Jensens Bøfhus, shoppade en del och avrundade det hela med en Baristafika. En fin dag med världens bästaste, som för övrigt åker till London imorgon, den lyxliraren. Om jag har varit tillräckligt snäll så kanske hon kommer hem med en liten rosa påse från VS till mig :} Håller tummarna!

Valvaka

Då vaknas det val in the big USA. Skulle helst av allt suttit med mina amerika-vänliga strumpor och en stor skål popcorn och följt valvakan hela natten lång. Men med tanke på att jag har en körlektion imorgon bitti lär jag antagligen hinna sova och vakna igen innan beskedet står färdigt. Nu ska jag och mina amerika-vänliga krypa till kojs och hålla tummarna för att presidentsätet fortfarande är ockuperat av en svart president när vi vaknar igen imorgon! xoxo


A bloody Halloween

Vilken kväll det varit, även om saker och ting ofta inte blir som man planerat så har jag haft riktigt roligt. Bitter kan man vara i nästa liv! För att resumera kvällen så är mina tjejer bäst, men det visste vi alla redan. Känner mig inte särskilt trött men har en heldag framför mig imorgon som startar redan vid tio, ingen av oas kommer iallafall vara bakfull om vi ska se det från den ljusa sidan. Nej, nu ska denna vampyren tänka på refrängen men slänger in lite mobil bilder innan jag somnar med intorkat blod på hakan!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3842861/images/2012/pic_5095c52bddf2b33ca3003309.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3842861/images/2012/pic_5095c52d9606ee4ce886f3b2.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3842861/images/2012/pic_5095c538ddf2b33ce30034db.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3842861/images/2012/pic_5095c53a9606ee4cdf720da1.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3842861/images/2012/pic_5095c541e087c3694179e821.jpg" class="image">


Buss eller godis?

Hur ofta får man godis klockan 07.14 av busschauffören när man stiger på bussen?! Veolia önskade tydligen mig en trevlig helg, och ja, med denna starten kan det nog inte bli annat än trevligt. Nu ska jag läsa lite PLL och äta godis (om det inte vore så jag precis borstade tänderna...)


1 November 2012

Titta vilka fina blommor jag köpte med mig till min moster idag, kände mig typ som världens bästa systerdotter när jag räckte över dem. En trevlig middag hemma hos moster och morbror där även min kusin kom över för att käka. Hann även med en tur i stan för att leta lite Halloween detaljer inför lördagen, känner mig fruktansvärt pepp inför att både klä ut mig och för att gå ut (kommer från hon som aldrig klär ut sig och aldrig går ut). Borde egentligen sova nu för ska ta bussen till jobbet i mörkret om några timmar, tror faktiskt det kommer vara mörkt klockan sju, men vad vet jag, fruktansvärt länge sedan jag var uppe klockan sju. Men först ska jag titta på den senaste episoden av American Horror Story, xoxo
 

Godmorgon första November!

Sitter och filosoferar i en liten park jag precis hittade bakom jobbet (visar hur bra jag kan den här staden). Börjar jobba om tjugo minuter så fram tills dess sitter jag här och njuter av mina nya kicks och min nya rygga. Fina grejer det!


31 Oktober 2012

Var nästan en mini julafton idag. Hade totalt sju paket att hämta ut från Posten, hade inte räknat med att de var så stora så tvingades släpa med mig allihopa in till Lund ändå. Kände mig lite som en brevbärare som åkte buss. Tog en mysig och välbehövd fika med min kära kusin där det minsann mumsades på spökbakelse, är det Halloween så är det. Fick även smakråd och slog till med ett par rejäla vinterskor som ska invigas imorgon. Senare på kvällen åkte jag hem till Sandra för att prata Thailand med henne och Oscar. Efter vi lämnat av Oscar vid bussen hem stötte jag och Sandra på två patrullerande poliser som undrade vad som hände ikväll och vilken klass vi gick i, haha tog det som en komplimang att vi såg så unga ut. Poliserna var dock riktigt sköna och sjöng student sången för oss, delade med sig av lite raggningstips och önskade oss en fortsatt trevlig kväll. Nu kallar sängen för imorgon väntar jobb och sedan en tur söderut för att käka middag hemma hos min moster och morbror. ♥
 

"My midlife crisis. All my fantasies is in there, and that's it."

I morse när slog på tv:n för att kika på ett inspelat avsnitt av Homeland så hamnade jag mitt i en intervju med E.L. James, författaren bakom Fifty shades of Grey triologin som stigit mig ganska mycket åt huvudet. Inte bara det att hon har en härlig personlighet och är rak och ärlig, hon är även något av en smygförebild för mig. Inte på det planet att hon har BDSM sexfantasier och har skrivit böcker med genomgående sexscener, utan för det hon faktiskt åstadkommit. En tvåbarns mamma som efter hon passerat 40 bestämmer sig att göra någonting hon alltid velat göra och från ingenstans skriver hon på två år en bästsäljande trilogi som läses, diskuteras och debatteras världen över. Den prestationen om något är att se upp till. Och för alla som likt mig smygdrömmer om att en dag få något eget skrivet publicerat väcker det en hel del hopp!

Helsingborg, Perstorp och Malmö på 24 timmar.

Varit uppe i PP en runda. Hunnit med en massa trevliga saker där. Som att umgås med världens bästaste. Få present från London. Ätit na'Anns thaimat. Druckit maragaritas. Tittat på en massa lakorn. Blivit väckt halv tre på natten för att äta som tam. Frusit i regnet. Sett en thailändsk gangsterfilm där alla hade backslick. Sovit på diverse olika platser. Inte illa för att endast varit där i 18 timmar. Sen hoppade vi in i bilen och körde ner till Malmö för att kika på Emporia. Åt dim sum och thaimat, letade skor och konfronterade småungar. På vägen hem råkade vi missa avfarten tre gånger så vi hamnade i Höllviken. Strax därefter dog gps:en så stackars Fluke fick köra runt i mörkret med endast mitt minne och lokalsinne som kompass. Slutligen blev jag avsläppt utanför min dörr innan taxin for vidare norrut. Fantastiskt fina 24 timmar, som alltid med er.