2013

Gott nytt år från 2013! Skickar helt enkelt en hälsning bakåt i tiden till alla era stackars satar som fortfarande lever i 2012. Hoppas ni har det kul där hihi.

Förutom shopping och poolhäng bestod nyårsaftonen 2012 av sjukaste VIP bion med buffé, Life of Pi och countdown utanför Central World med drygt hindra tusen andra. Bokstavligen. Helt katastrofalt haha, vi kämpade oss framåt i en kvart bara för att nå ett stängsel och en massa människor på andra sidan som skrek till oss att vända tillbaka. "Nu vet jag precis hur de kände sig i Titanic mamma, när tredjeklassen inte fick komma upp för den där trappan och Jack och han Fabrizio eller vad han hette tog den där bänken och.." Ni fattar. Men Taikon familjen klarar allt och Bangkoks himmel var vacker när den exploderade i tusentals färger.

Imorgon åker alla övriga medlemmar i Taikon familjen hem. Inte super pepp på en vecka till i Bangkok själv, men det kommer bli bra, det blir ju alltid det. Sovgott. Och juste - Gott nytt år!


På väg till Ayutthaya


Lördag och s

Provbloggar från paddan, går väll relativt bra även om det är lite ovant höhö. Spenderade morgonen och förmiddagen på ett stekande Chatuchak med modern och systra mi. Svettigt men bra shopping. Köpte med oss lyxlunch från 7eleven och Miang Kham som jag suktat efter i snart ett år. Mumma. Nää om man skulle ta och tralla ner till poolen och försöka förbättra sin icke existerande bränna.. Men först ska jag försöka få in någon bild här :')

Första dagen i den stora staden, typ.

Jag har befunnit mig i Bangkok i lite mer än ett dygn och har så smått börjat anpassa mig till storstadsliv. Som att se mig om när jag går över gatan och armbågas med stressade thailändare med eld i röven. Väldigt svårt att inse detta var min hemstad i 6 månader. Jag känner mig så ovan, som en turist igen. Ähh. Kommit fram till följande saker:
 
1. Thailändarna här är verkligen bleka, blekare än mig till och med. Känner mig brun. Trevligt för ormväxlingsskull.
2. Jag hatar fortfarande Bangkok's taxichaufförer, om inte mer än innan. De har försökt lura mig en fem-sex gånger idag och de odlar en sådan ilska som snart kommer att explodera. Allt eftersom man rör sig i turistdistrikt. Argh, saknar landsbygdens lugna lunk.
 
Men vi har varit effektiva, no doubt. Thanon Khaosan, shopping, MBK, Platinum, H&M, Siam Paragon, Food Court, Japansktkäk, VIP-bio, The Hobbit och en massa strosande. Ingen slöseri med tid här inte. Nu ska jag överlåta det efterlängtade internet åt min kära fader. Blev nämligen med iPad idag så det ska få lite kärlek och omtanke nu. Tills vi hörs igen kan ni njuta av denna bild av denna vackra stad (får ju ta igen mina hårda ord ovan)

Middag på Papa's

Ibland kan det både vara gott och behövligt att bryta av det ständiga intaget av thaimat med lite västerlänsktkäk. Då är restaurangen Papa's verkligen att rekomendera. Ner till korset i Saladan och sen åt höger ligger den där på vänster sida om ni har vägarna förbi.
 
 

Ban Saladan - Koh Lantas centrum


Hejdå Lanta.

Min plan var att slänga upp en massa Lanta inlägg dessa timmarna innan minivanen avgår till flygplatsen men nää, vet ni vad, jag har så mycket bättre saker att spendera min tid på. Som att äta en stillsam och sista frukost, avnjuta min cha yen, packa ihop de sista sakerna, ta en tur till stan med hojen och ta avsked av alla mina fina vänner. Kommer antagligen dröja två år innan jag är tillbaka här, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. And I'll be back. Det är något som är säkert. Skriver ikväll. Då är jag i BKK. Mitt andra thailandshem.
 

25 december 2012

Skärpning fröken löken (?) allt du bidrar med här är mobilinlägg med konstiga rubriker och halv dåliga bilder, besviken på dig.

Men denna dagen gick så fort att jag inte vet vad. Hann i stort sätt bara med frulle, en promenad på stranden och lite strandhäng innan jag fick panik duscha och slänga på mig lite mascara. Ron skjutsade oss ner till Phra ae med bilen (säkert bara för han visste det vankades lenkuche höhö) och sen blev det ett överflöd av skratt och tyskakakor i alla dess slag. Avrundade kvällen på Lanta Seafood, öns bästa fiskrestaurang, med tamarin räkor, curry krabba och chilimusslor i mängder. Taikon familjen var tillbaka i boningen redan klockan 8, när hände det sist? Begav mig hem till Ied för att äta frukt och skvallra en massa.

Skulle nyligen bege mig ut för att skypa med ploysan, barbent i klänning och med en sarong över axlarna. När jag vandrade ner mot stranden slog det mig, jag är i freakin Thailand - jag är hemma nu. Tittade lite på stjärnorna och pressade fram en lyckotår. Denna meningslösa ö kommer alltid vara platsen där mitt hjärta hör hemma. And home is where the heart is. Godnatt kära vänner.


Jul hej

God jul mina små hjärtegryn!
Fin julafton som alltid. Julmiddag på Hans och efterfest hos Mook. Mojitos och trevligt sällskap. Dödstrött nu så hörs imorgon. Då blir det phra ae och mina fairy godparents uppe i bergen. POSS


Dan' före doppardan'

Då var den thailändska lillejulen förbi och så var det Christmas time. Plockat fram tomteluvan, kikat på julkalendern (hihi garm hihi) och sjungit oss hesa till this is Christmas. Stämningen är på topp, typ. Men först några timmars sömn tack :') awwe gråt inte kära ni! Om 5 timmar har ni också jul!


Dan' före doppardan'

Då var den thailändska lillejulen förbi och så var det Christmas time. Plockat fram tomteluvan, kikat på julkalendern (hihi garm hihi) och sjungit oss hesa till this is Christmas. Stämningen är på topp, typ. Men först några timmars sömn tack :') awwe gråt inte kära ni! Om 5 timmar har ni också jul!


BILDBOMB AO NANG DAG 2

 

Hallihallå

Avverkat frulle och lite strandfilosofi. Solen kanske inte skiner men svettas gör man ändå. Varit lite sisådär med strömmen under morgonen, landsbygdsproblem, men den verkar ha återvänt för att stanna nu. Blir lite bloggeri bloggera från datorn efter lunch, om strömmen inte bestämt sig för att dra ännu en gång. Nä nu ska här badas! :')


Last GG episode ever - my heart is already crying


BILDBOMB AO NANG DAG 1


Helt ok frulle


I'm coimg home I'm coming home

Här satt jag en timme imorse och njöt, njöt av att vara hemma igen. Gårdagen var så perfekt som bara en Lanta dag kan vara. Massa kära återseende, en runda i Saladaan, middag på Thai-Isaan, drinkar hos Mook och slutligen strand häng med min bästaste.

Dagens prognos är lätt illamående och öronsmärta, men va fan, med tanke på att jorden egentligen skulle ha gått under idag har jag kommit milt undan. Läste att undergången blivit framskjuten till julafton haha, så taskig, av all dagar ska de välja julafton att få folk i panik och dödsångest. Jag säger då det.. Här märker med desto mindre att det är julafton om, um, tre dagar (fick tänka till lite där) Får dra på mig min rosa tomteluva på måndag och lämna årets enda julklapp (till Ied) (om jag kommer ihåg det)


God natt Ao Nang

Två intensiva dagar i Ao Nang har nu nått sitt slut. Väskorna är packade och imorgon dimper vi äntligen ner himma på Lanta. Här i Ao Nang har vi bott mitt emot en club som har ett liveband som spelar covers långt in på småtimmarna, så det ska bli skönt att komma ut på landet en vecka nu. Sen att få träffa alla sina fina vänner och bekanta är ju aldrig fel. Och att kanske få internet igen. Så man kan blogga igen och se avslutningen av Gossip Girl hihi.

Har varit fullt schema här i Ao Nang. igår åkte vi ut på Poda så fort vi kom fram och efter frukosten imorse åkte vi ut till Railey för att sen vandra bort till Phra Nang där vi hängde resten av dagen. Badat och solat och rivit upp min tå och ätit roti och shoppat ytterst lite kan väll sammanfatta de senaste dagarna. Helt okej om ni frågar mig.


The last episod of Gossip Girl ever

Gossip Girl s06e08 ~ New York, I love you XOXO ¬
Då har den sista episoden någonsin av Gossip Girl gått av stapeln. Svårare än så var det inte, och sen var något man följt i 5 år och 3 månader över. Det känns i hjärtat kan jag lova. För oavsett hur nördigt och mobbat det än låter så har GG spelat en stor roll i mitt liv. Det var kärlek vid första ögonkastet och den 15åriga Ellen älskade det lika mycket som jag gör idag, fem år senare. Men nu är det slut, svart på vitt så finns det inget mer att hämta här. It's time for the endgame.

Detta är ett tidsinställt inlägg. När jag skriver detta har avsnittet inte visats ännu och när ni läser detta har jag antagligen inte hunnit se det än. Semesterns baksida? Men mina förväntningar är skyhöga. Inte nog med att det vankas bröllop och polisjakt så återvänder flera förlorade karaktärer, så som Eric och Jenny. Avsnittet som är ett dubbel avsnitt innehåller även en tillbakablick, en drömscen och en framåtblick. Och framför allt så avslöjas det vi väntat på i över fem år, identiteten bakom den så kallade Gossip Girl.

Så kalla mig sentimental, mobbad eller patetisk, inte mig emot. Men fyfan vad tårarna kommer att spruta när jag slutligen lyckas få tillräckligt bra internet för att se det här avsnittet. The Endgame. The goodbye of Upper East Side. No more non-judging breakfast club. No more scheming. No more scarfs. No more Chair. And no more Chuck Bass. Med sista avsnittet av Gossip Girl avslutas även ett kapitel i mitt eget liv, på gott och ont. Genom de sex säsonger som visats kan jag följa mina egna tonårs år, se tillbaka för att minnas och reflektera över min egen utveckling och mognad. Och även om det tar emot så är det dags att skriva sista raden och vända blad. För även det bästa har också ett slut. Så tack Gossip Girl, tack för sex fantastiska säsonger, inspirerande karaktärer och en makalös storyline som färgat min tonår. Ser fram emot detta avsnitt. / Sentimentalt-GossipGirl's-Freak-92

Last night in Khaolak

Ohh jag kommer sakna denna cha yen. Sitter varje dag nere i restaurangen och sörplar på den och filosoferar kring meningen med livet. Typ. Men inte mycket att göra åt saken, väskorna är packade och klara, imorgonbitti lämnar vi provinsen för att återvända ”hem” till Krabi. I’ve missed that place. Blir först ett Ao Nang stop innan vi turnerar vidare till Koh Lanta. 10 långa dagar i favorit provinsen. Inte helt fel det nej. Nu ska jag ta och smälla ihop datorn, hotellets wifi har valt att vara jobbigt så sitter just nu ihop kopplad med mobilen och det är ju inte direkt världen snabbaste internet det heller. Ha en trevlig kväll Sverige! xxx

 

Imorgon smäller det riktigt hårt, är ni laddade?!

 
 
 

Mot brända axlar och en röd näsa

› Hawaiian Tropic - After Sun Gel
Otroligt svalkande och återfuktande efter en hel dag i solen. Värd varenda av de 420 THB.
 

Vinteruppehåll

En efter en försvinner serierna iväg nu när året närmar sig sitt slut - but don't worry, they'll be back:

Grey's Anatomy 10/1
American Horror Story 2/1
Once Upon A Time 6/1


Julkalender i Thaithai

Så här fint sitter hela Taikon familjen upradade varje kväll - Mysteriet på Greveholm slår det mesta med hästlängder.
 

Gossip Girl s06e07 ~ The Revengers

"You're becoming a man in a way your father never was" - Blair Waldorf s03e12
 

17 December 2012


Hoppas du mår bra

Thailand ♥ Mig. Eller åtminstone mitt ansikte och mitt hår, men det är iallafall bättre än ingenting alls. Jag har befunnit mig på thailändskmark i fem dagar och på dessa få dagar har det skett under. Ren och len hud i ansiktet, naglarna växer så det knakar och håret glänser så alla stackars thailändare blir helt bländande. Kombinationen av värmen, luften och kosten gör helt enkelt under för mina nordiska gener. Såg inte skymten av denna magi under mina 6 månader i Bangkok, förmodar att det lilla avgastäcket runt staden höll den borta. Annat är det här ute vid kusten, här frodas den likt aldrig förr. Borde helt enkelt kräva en månads hälsoresa till södra Thailands kust av min framtida arbetsgivare.


Klockan var typ fyra på eftermiddagen och jag ser sjukligt trött ut, men man blir sjukligt trött av att göra ingenting.

Hoppas du mår bra

Thailand ♥ Mig. Eller åtminstone mitt ansikte och mitt hår, men det är iallafall bättre än ingenting alls. Jag har befunnit mig på thailändskmark i fem dagar och på dessa få dagar har det skett under. Ren och len hud i ansiktet, naglarna växer så det knakar och håret glänser så alla stackars thailändare blir helt bländande. Kombinationen av värmen, luften och kosten gör helt enkelt under för mina nordiska gener. Såg inte skymten av denna magi under mina 6 månader i Bangkok, förmodar att det lilla avgastäcket runt staden höll den borta. Annat är det här ute vid kusten, här frodas den likt aldrig förr. Borde helt enkelt kräva en månads hälsoresa till södra Thailands kust av min framtida arbetsgivare.


Klockan var typ fyra på eftermiddagen och jag ser sjukligt trött ut, men man blir sjukligt trött av att göra ingenting.

Tsunami memorial

Sjukligt varmt idag och ännu varmare var det en km upp från stranden där den här polis båten ligger och steker sig i solen. Polisbåten har med åren blivit ett slags minnesmonument för tsunamin, den låg nämligen ute vid havs och färdades med vågen enda upp hit. Inte varit där på sju år så det var fint att komma tillbaka. De håller även på att göra iordning runt omkring båten så att det slutligen kan bli ett färdigt minnesmonument. Broar, parker och kanaler enligt ritningarna. Känns fint att det finns en plats dit alla vi kan komma och minnas. Och för alla andra att ta in vad som skedde.

Khaolak Countryside

Vårt nuvarande crib - Khaolak Countryside är namnet på detta idylliska resort.

28 timmars resan

Äntligen har jag tagit mig i kragen och letat fram kortläsaren så nu vankas det lite annat än halv dåliga mobilbilder här på bloggen. Inleder med några shoots från den legendariska 28 timmars resan. När ska jag sluta tjata om att det tog just 28 timmar?! Inte än iallfall, för det kändes som en mindre evighet
 
Inledde med varsin Chai på Starbucks i Köpenhamn.
Slog ihjäl en två timmars mellanlandning i Istanbul med lite Cosmopolitan.
Anlände slutligen till Bangkok, bara för att behöva ta shuttlebus till den gamla flygplatsen Don Muang.
Sen fick vi hänga där i ytterliggare 4 timmar innan vi äntligen kom iväg mot Phuket och Khao Lak!

Nang thong beach

Sänder live från playan idag. Blivit lite sådär små kär i Khao Lak. Kommer garanterat att återvända hit igen. Folktomt på stränderna, ett lugnt tempo och en välbevarad genuin thaikultur. T.o.m Koh Lanta känns som the party Island of the year jämfört med nang thong beach. Fixade thainummer och internet igårkväll. I förmiddags var vi uppe vid Tsunami Memorialen de håller på att bygga och nu tänkte jag ta ett dopp. Kan inte minnas senast jag badade i thailändskt hav!? Känns som på tiden iallafall.. :')


Hejsan

Min dag i bilder hittills. Hann även med 1,5 timme på beachen innan regnet överraskade oss och vi flydde upp för att äta lunch. Nu har jag druckit en efterlängtad cha yen och badat så jag mer liknar ett russin än en blåögd farang.


Första kvällen i thaithai

Jävlar vilken lång dag. 28 timmar på resandefot tar verkligen på energin.

Malmö -> Köpenhamn -> Istanbul -> Bangkok -> Phuket -> Khao Lak!

Ingen energi eller inspiration för att blogga, tagit världens mest behövda dusch och nu kallar sängen. Blogg you tomorrorw! :')


Thailand calling

Vi ses om fyra veckor le Sverige.


Thai-time

Oj vad dagarna har sprungit iväg den sista tiden. Varit så mycket att fixa och ordna den senaste tiden att bloggen blivit lidande. Men nu står jag här i sista sekund som alltid innan en stor resa och slänger upp ett halvtaskigt blogginlägg. Datorn är ner packad och tänkte därav försöka blogga regelbundet under resan. Nej nu måste jag rusa, taxin är på ingång. Vi ses imorgon Thailand ♥

10 December 2012

Varit i Malmö hela långa dagen idag :') Fixat min naglar, lunchat med Henrietta och fixat det sista inför resan. Som köpa biljetter till DK, handla presenter till mina vänner och byta lite grejer. Nu är det bara banken och apoteket kvar imorgon och sen är jag så klar som kan bli, typ. Nu ska jag kila ner till busstationen och hämta upp denna lovley lady som anländer från norra skåne. Blir sista gången vi ses i år ♥

↑ En bild från när vi var i Stockholm tillsammans i somras, saknar solen och värmen enormt dagar som denna.

Pas på Lærkevej

Då har även denna söndagen nått sitt slut. Bäddat ner mig själv i sängen och ska se det sista av snittet av Lærkevej, andra säsongen av denna fantastiska danska serie. Det är en sån där äkta "feel good" serie som man kan se hur mycket som helst av utan att tröttna :') Knarkat den hela helgen efter att äntligen lyckats få tag på den. Var dock lite orolig i början eftersom jag knappt använt danskan det senaste året, men efter två episoder började jag till och med tänka på danska. Springer runt och pratar danska med mina stackars föräldrar nu hela tiden, skönt att man inte tappat bort de språkkunskaperna iallafall. Men för alla som någorlunda förstår danska rekommenderar jag denna serien stort (finns antagligen även textad på svenska, men skämten blir inte alls lika bra) Fruktansvärt rolig och med en massa drama, finns aldrig en lugn dag på Lærkevej.

9 December 2012

Galet hur mycket det har snöat idag, klass två varning och thaithai lockar mer än någonsin. Tre ynka dagar kvar. Spenderat dagen med att prata danska, titta på andra säsongen av Lærkevej och baka en apelsin- och pepparkakscheesecake. Nu ska vi ner till bedstemor för ytterliggare förtidigt julfirande och sen ikväll kommer brudarna över på fika. Fin söndag. Sista söndagen detta året. Underbart.


Förtidigt julfirande

Blev ett förtidigt julfirande igår kväll med mormor och morfar, ingen julmat så långt ögat nåde men en otroligt god trerättersmiddag (dock åt vi efterrätt klockan halv tolv efter att ha fastnat i så mycket bättre, så blev ingen bild på min brända choklad kaka) Fick även min första, möjligt också sista, julklapp för året. Men det återstår att se ♥

Dagens brunch.

Känns att kroppen skriker efter all thaimat som den kommer att få njuta av i fyra veckor nu..
 

Sephoras Grand Opening at Emporia 12-12-06


Pretty Little Liars and The Lying Game

Nu smäller det snart, drygt en månad kvar tills den 8 Januari 2013 då både Pretty Little Liars och The Lying Game återvänder till tv-rutan. Det senaste PLL levererade var ett Halloweenavsnitt med en hisnande A-ride, nu är de tillbaka med sin vinterpremiär och resten av säsong tre. TLG har varit borta från tv-rutan i över ett år, men är nu äntligen tillbaka med premiären av sin andre säsong. Blir garanterat en trevlig återförening Emma, Sutton och alla de andra. Kommer knappt ihåg hur TLG avslutade sin första säsong, så kommer att få se om de sista avsnitten. Excited! Tänk dock på att vi här i väst först kan streama från och med klockan 02.00 natten tills den 9 Januari p.g.a.. tidskillnaden!

6 December 2012

Tredje morgonen jag är upp med tuppen, dvs klockan sju, den tiden på dygnet mörkret fortfarande ligger försjunket över den lilla staden, typ. Men det är fruktansvärt skönt, inleder dagen med julkalendern och sen lite frukost i soffan framför något relativt meningslöst tv-program. Typ Buffy eller The Voice. Sen vid 10 tiden har jag redan hunnit vakna till ordentligt, duschat och klätt på mig, den tiden jag annars vaknar.

Today is the big day - Sephoras Grand Opening på Emporia här i sydstaterna. Extra roligt är att jag lyckades hamna på gästlistan bland de 200 första personerna som anmälde sig och därför kan vänta mig en liten goodiebag på invigningen. Fab! Nu ska jag dock utmana ödet och transportera mig själv ner till posten för att hämta ut ett paket från lyko.se som kom igår, Var där klockan tio i sex igår, men hade lyckats glömma mitt ID så fick kämpa mig hem i snömassorna paketlös. Bättre lycka idag! Better get goin'
↑ Helt galet att det nästan snöat konstant i snart tre dagar nu, dock tycker jag det är fantastiskt vackert utomhus.

Frukost framför TV:n

Hallonsmoothie och havregynsgröt med pepparkaka.

Gossip Girl s06e07 ~ Save the Last Chance

"Who would thought Chuck Bass turns out to be the good guy?"

Home is where the heart is

Nu ska jag försvinna in i drömmarnas värld och vakna upp med ett leende på läpparna, för imorgon är det exakt en vecka tills jag stiger på planet och beger mig till andra sidan jorden. Det är fantastiskt att kunna resa så långt, till en annan värld och en annan vardag, och fortfarande känna sig lika hemma som i sin egna säng. Bangkok I've missed you way too much. ♥ Det känns inte som jag reser bort, utan kommer hem igen.

My old hood. Kommer kännas knasigt att vara tillbaka, kika på sin lägenhet utifrån och inspektera tvättstugan. Men fantastiskt.

Grand Opening of Sephora

Finally, endast två dagar kvar tills Sephora slår upp dörrarna på Emporia. Självfallet kommer jag vara på plats, om inte annat för att fönstershoppa och möjligtvis handla en lite förtidig julklapp till mig själv? Ska bli skönt att slippa åka till Köpenhamn för att handla Sephora nu.

4 December 2012

Tog en promenad i förmiddags, eller snarare kämpade mig fram genom snön. Största boven i drabbat är dock alla väl dolda isfläckar som bara längtar efter att få se dig dratta på ändan. Stod på min favoritplats och funderade en liten stund. Försökte spionera på mina släktingar i väst men molnen låg tunga över København och skymde sikten. Blev istället lite hemligt sentimental. Det är alltid detta som kommer vara hemma för mig, oberoende av vart i världen jag reser så är det alltid hit jag kommer återkomma för att få ro och trygghet. Min egna idylliska landsbygdsförort. Sen slutade jag vara sentimental och gick och handlade lunch på ICA istället. Tagit en varm dusch och myser i en tjocktröja nu. xoxo

Welcome dear December!